Workshop Research Data Management

This post was reblogged from the UvA Research Data Management website
dataOnderzoeksdata zijn een waardevol bezit waarin u veel investeert. Daarom is goed beheer van onderzoeksdata belangrijk. Maar hoe pakt u dat aan? En hoe zorgt u dat uw onderzoeksdata ook in de toekomst vindbaar en bruikbaar blijven, voor uzelf en anderen? Wij helpen u met deze introductieworkshop onderzoeksdatamanagement graag op weg!

Inhoud
Leidraad voor de workshop is een datamanagementplan (DMP): een digitaal document waarin u beschrijft welke data u tijdens uw onderzoeksproject verzamelt, hoe u de data tijdens het project opslaat en beheert, en wat er na afloop van het project met de data gebeurt.

Met het opstellen en bijhouden van een DMP verkleint u de kans op vervelende verrassingen tijdens uw onderzoek. Dat bespaart u tijd, werk en geld. Bovendien wordt bij steeds meer financiers van onderzoek een datamanagementplan een onderdeel van de subsidieaanvraag.

Circa een week vóór de workshop ontvangt u een template voor een datamanagementplan, zodat u alvast een indruk krijgt van wat een datamanagementplan inhoudt.

Aanmelden

Doel
Na afloop van de workshop

    • heeft u een goede indruk van wat er bij het beheren van uw onderzoeksdata komt kijken,
    • kunt u zelfstandig een datamanagementplan voor een onderzoeksproject invullen, en
    • weet u waar u terecht kunt voor advies en ondersteuning.

Doelgroep
Onderzoekers uit alle vakgebieden zijn welkom, minimaal 4 en maximaal 10 per workshop. De voertaal is Nederlands. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.

Er is ruime gelegenheid tot vragen stellen. Op vragen die tijdens de workshop niet beantwoord kunnen worden, ontvangt u zo snel mogelijk na afloop van de workshop antwoord per e-mail of in een individuele vervolgafspraak.

Locatie: Vondelzaal, UB singel

Liever ‘n andere datum?
De workshop wordt vier keer gegeven, op 21 oktober, 29 oktober, 10 november en 20 november, steeds van 15.00 tot 17.00 uur. Komt geen van deze data u uit, maar wilt u deze workshop wel graag bijwonen? Laat het ons weten via rdm-support@uva.nl en we houden u op de hoogte van nieuwe data.
Meer informatie over onderzoeksdatamanagement

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s