Nieuwe editie ‘Academische Vaardigheden voor Politicologen’

Academische Vaardigheden2

Onlangs is de tweede editie verschenen van het boek Academische vaardigheden voor politicologen. Omdat andere publicaties over dit onderwerp volgens UvA politicologen net niet boden wat naar hun oordeel voor politicologie nodig was, hebben een groot aantal POL-medewerkers vorig jaar onder leiding van redacteuren Marcel Maussen en Madeleine Moret de koppen bij elkaar gestoken en een ‘eigen’ bundel academische vaardigheden geproduceerd. In augustus 2013 verscheen de eerste editie.

Nu is daar dus de tweede, herziene editie, waarin opmerkingen naar aanleiding van de eerste editie zijn verwerkt en fouten etc zijn verbeterd.

Academische vaardigheden3

Behalve docenten en onderzoekers  van POL hebben ook twee medewerkers van de bibliotheek (nu Library Learning Centre Roeterseilandcampus) hun medewerking aan het boek verleend. Stefano Giani, informatiespecialist voor Communciatiewetenschap en Sociologie en Agnes Dessing, informatiespecialist voor Politicologie tekenden nl. voor het 2e hoofdstuk, getiteld “Informatie zoeken en vinden”. Het gaat uitgebreid in op het zoeken naar informatie (in de meest brede zin van het woord), zoekstrategieën, selecteren en ook evalueren van gevonden informatie.

Verder zijn er  in dit boek veel tips over hoe je als aankomend politicoloog slim kunt lezen,  samenvatten, studeren, schrijven, citeren,  presenteren en nog veel meer. Het boek is verplicht gesteld in het 1e en 2e jaars onderwijs politicologie. Daarnaast is het voor BA en MA  studenten POL een nuttig naslagwerk. Academische vaardigheden voor politicologen  is verkijgbaar bij de onderwijsbalie voor 17,50 euro. Binnenkort is het ook beschikbaar in de bibliotheek op het Roeterseiland.

This entry was posted in Political Science. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s